S.S.Sorular

Aşağıdaki soruları okuyun ve cevabınızı bulamazsanız,
lütfen sorunuzu bize gönderin, size en kısa sürede cevap vereceğiz. 
Asansör yaptırmak istiyorum, fiyatı nedir?

Asansörlerin sabit ve belirli bir fiyatı yoktur. Yapılacak binanın ve asansörün özelliklerine göre değişmektedir.

Binanın sınıfı, asansör kapasitesi, hızı, kapı tipi gibi özelliklerine göre yeni bir tasarım ve bu tasarıma uygun fiyatlandırma yapıldıktan sonra fiyatlandırma yapılabilmektedir..

Binamın tam ihtiyacını belirleyecek asansör sayısını ve özelliklerini nasıl belirleyebilirim?

Projeniz sırasında binanızın kullanım alanı ve kat sayısına göre Asansör Trafik Hesabının yapılması gerekmektedir. Asansör Trafik Hesabına uygun Asansör Projesi çizildikten sonra bu süreç netlik kazanacaktır. Avan projelerin asansör firmaları veya Elektrik ve Mekanik Proje ofisleri tarafından asansör konusunda yetkili SMM belgesine sahip bir mühendis tarafından çizilmesi gerekmektedir.

Asansör Makine Dairesindeki Kubbe Betonunun yüksekliği ne kadar olmalıdır?

Kubbe betonunun makine dairesi zemininden yüksekliği standart değildir. Buradaki doğru referans makine dairesi zemini değildir.

Asansörün çıkacağı son katın zemin seviyesinden yüksekliği 3700 mm olmalıdır. Bu nedenle projenizin kat yüksekliğine göre değişiklik gösterebilir.

Farklı hız ve kapasitedeki asansörlerde bu mesafe değişiklik gösterebilir. Doğru beden için her zaman sayfamızın ölçüler bölümüne başvurabilirsiniz..

Asansörün Çukur Taban Derinliği Ne Olmalıdır?

Asansör kuyusu alt derinliği standarda uygun olarak 1400 mm'den az olmamalıdır. Hız ve kapasiteye göre değişen bu ölçüye sayfamızın ölçüler kısmından ulaşabilirsiniz. Ev tipi asansörlerde özel sistemler sayesinde 200 mm'de bile çözüm üretilebilmektedir ancak bu özel çözümler için mutlaka firmamızla iletişime geçmelisiniz..

Asansör firması ile inşaatın hangi aşamasında anlaşma yapılması gerekir?

Kaba inşaat tamamlandıktan sonra sıvama işlemine başlanırken asansör firması ile anlaşma yapılması da doğru zaman olacaktır. Asansör kapı kenarları sahanlıklarda

Montaj yapılmadığı sürece sıva ve kaplama işleri ilerlemeyecek ve iş akışı yavaşlayacaktır..

Anlaşma yapıldıktan sonra asansörün montajı kaç ayda tamamlanır?

Asansörün tamamlanması sözleşme süremize göre yaklaşık 3 ay sürmektedir. Fabrikalardaki imalat ve tedarik süreci, inşaatlardaki asansör montajından çok daha kapsamlıdır. Ancak asansörün bitiş noktasının binanın bitiş noktasıyla doğru orantılı olduğu unutulmamalıdır.

Kapı kenar yenilemeleri ve kat kaplamaları yapılmadan asansörün montajı tamamlanamaz. Asansör firması olarak binanızdan en son çıkan ekip biziz. İnce temizlik işlemleri yapılırken asansörün son ayarları ve temizliği de gerçekleştirilir.

Garanti süresi ne zaman işlemeye başlar?

Asansörün montajı tamamlanıp ruhsatı alındıktan sonra garanti süresi asansörün hizmete girmesiyle başlar. Ruhsatın alınması ile hizmete sunulması arasındaki süre uzun olabiliyor. Bu süre zarfında asansör çalıştırılmayacaktır. Binanın yönetimi kurulup Bakım Sözleşmesi imzalandığında, son temizlik ve ayarlamalar yapıldıktan sonra garanti süresi, asansörün bina yönetimine yani son kullanıcıya teslim edildiği andan itibaren başlar..

Asansörü şantiye elektriği ile çalıştırmak mümkün müdür?

Evet mümkün ama riskli. Şantiye elektriği ile kullanım sırasında meydana gelen tüm arızalar garanti kapsamında olup kullanıma açık tutan kişinin sorumluluğundadır. Yasal olarak TEK'ten elektrik bağlanmadan asansörün çalıştırılması yasaktır..

Asansör kurulumu için iş akış planı nedir?

Anlaşma yapıldıktan sonra sonraki projeler çizilir ve ilk etapta ray kapısı montajı yapılır. Makine dairesi inşaat işleri tamamlanmış ise makine motor montajı da yapılabilmektedir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra kaba inşaat ve tadilat işlerinin yapılması için montaja ara verilir. Kapı kenarı tadilatları ve sahanlık döşemeleri tamamlandıktan sonra ince işler dediğimiz kabin masa montajı ve işlemlerine devam edilir..

Bize sorun